2020-ban - Novák Katalin családokért felelős miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter döntése nyomán - az Idősbarát Önkormányzat Díjjal járó pénzjutalom is megemelkedett, így a nyertes települések 2021-ben ismét egymillió ötszázezer forintos jutalmat kapnak.

A családokért felelős miniszter parlamenti államtitkára, Zsigó Róbert a díjátadón hangsúlyozta, hogy Magyarország Kormánya 2010 óta minden lehetséges eszközzel segíti az időseket. "Megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt növeltük azt; az elmúlt években 220 milliárd forint extra kifizetéseket kaptak a nyugdíjasok nyugdíjprémium, Erzsébet- és rezsiutalvány formájában; mostanáig 320 ezer hölgy mehetett nyugdíjba a Nők40 program keretében, visszaépítjük a korábban elvett 13. havi nyugdíjat, és a kormány sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően minden eddiginél magasabb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot tudunk fizetni idén novemberben."

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy rendkívül fontos kérdés, hogy melyek azok a szempontok, prioritások, amelyek mentén egy önkormányzat kiemelten foglalkozik a polgáraival. Az önkormányzati döntéshozók kellően közel vannak azokhoz az emberekhez, akikért dolgoznak, napi szinten kapnak közvetlen visszajelzéseket a polgármesterek és a képviselők a helyi lakosoktól, ezáltal gyorsan, közvetlenebb segítséget tudnak biztosítani számukra - jegyezte meg az államtitkár.

A díjátadó ünnepségen Dr. Beneda Attila, a családokért felelős miniszter családpolitikáért felelős helyettes államtitkára is köszönetet mondott mindazok munkájáért, akik tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az idősek a pandémia miatt kialakuló rendkívüli helyzetben is érezhessék, hogy számíthatnak a körülöttük élőkre.

(illusztráció: Shutterstock)