Aranyló gofrit tessék!
Szerző:Piros kosara2019. 07. 16.Életmód
Vágó Pirost eddig rádiós műsorvezetőként ismertük, ám egy ideje gasztro-videókkal örvendezteti meg a közönséget. Minden pénteken a csalad.hu-n is megtekintheti a Piros kosara című vlog egy-egy epizódját, melyekből ahhoz is ötletet meríthet, hogy mit főzzön a családnak hétvégén.
A következő étel jó lehet sós falatokhoz, kencékhez, salátákhoz, esti rágcsának, reggeli finomságnak, ebédre köretnek... kell ennél több? Talán még annyi, hogy az isteni gofri glutén- és tejmentesen készül!
Íme a végeredmény és a hozzávalók:
Aranyló gofri glutén- és tejmentesen:
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk só
- 1 tojás sárgája
- 4 ek olívaolaj + a sütéshez
- 60 cl víz
- 1 tk kurkuma
- 4 ek rizstejszín
- 1 tojás fehérje felverve, közvetlenül sütés előtt a tésztához keverve
- (2 dkg parmezán a nem tejmentes, sós verzióba)
Uborkás joghurt:
- 1 kígyóuborka, reszelve
- 1 mk só
- 2 dl natúr mandula-/kókusz-/szójajoghurt
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- menta, petrezselyem
Ha pedig inkább valami édességre vágyna a család, akkor egy finom almás gofri receptjét is megosztjuk – természetesen ezt is Piros kosarából: