A karácsonyi sütiknek nem feltétlenük kell bonyolultnak lenniük. A fehárcsokis karácsonyfák és a mézeskalács emberkék készítését a gyerekek is élvezni fogják, ráadásul nincs is jobb program, mint együtt sütögetni és beszélgetni a meleg konyhában egy hűvös téli délutánon.

Karácsonyi süti 1: Fehércsokis karácsonyfák

Hozzávalók (18 darabhoz):

  • 34 dkg fehér csoki tallér
  • ételszínezék (opcionális)
  • 1 csomag ropi
  • dekorációs cukorgyöngyök
  • habnyomó zsák

Elkészítés:

A csomagoláson leírtaknak megfelelően egy kis lábasban olvasszuk meg a csokitallérokat. Ha szeretnénk, adjunk hozzá ételszínezéket is, hogy megszínezzük a csokoládét. Ha megolvadt a csoki, kanalazzuk a habnyomó zsákba (ehhez egy sima zacskót is használhatunk, aminek kivágjuk az egyik végét). Ezután egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk le a ropikat, mintha nyilat ábrázolnának, majd nyomjuk rájuk vízszintes csíkokban a csokit. Ezután a kicsik segítségével dekoráljuk ki a cukorgyöngyökkel a kis karácsonyfáinkat. Várjunk, míg a csoki teljesen megdermed, csak azután kóstoljuk meg a karácsonyi sütiket!


Karácsonyi süti 2: Mézeskalács emberke

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg méz
  • 30 dkg liszt
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • szaggatóforma

A díszítéshez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • habnyomó zsák

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd kézi mixerrel keverjük habosra a vajat és a cukrot. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk lágy tésztává az egészet. Tíz percre tegyük hűtőbe pihentetni. Ha letelt az idő, két sütőpapír között nyújtsuk 4 mm vastagságúra, majd vegyük elő a szaggatóformát és vágjuk ki belőle az emberkeformákat. A figurákat sütőpapírral kibélelt tepsiben 8-10 perc alatt süssük aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét alaposan keverjük össze a cukorral, helyezzük habnyomó zsákba és díszítsük ki a mézeskalács figurákat kedvünk szerint. Jó szórakozást, és jó étvágyat a karácsonyi sütikhez!